Activiteiten met kinderen aan de feesttafel.

De feestdagen komen er aan en daar horen familiefeesten bij met een tafel vol kinderen.
Soms is er geen mogelijkheid om de kinderen te laten spelen in een speelhoek. Aan tafel zitten kan voor een kind soms saai zijn. Voor ouders is het niet altijd even fijn als het  kind heel tijd om aandacht vraagt. Wij zetten enkele creatieve idee├źn op een rij voor een geslaagde dag voor en met kinderen.

#1 Een gezelschapspel
Een gezelschapspel zal wel vaker een goed idee zijn aan de feesttafel. Maar een gezelschapspel eerst maken en daarna spelen is nog een beter idee. Met een DIY-pakket waar alles van A-Z inzit moet je ook niet meer denken aan alle benodigdheden maar zit alles meteen in  klein zakje. Handig om mee te nemen naar het feestadres.

#2 Kerstdecoratie maken
Laat de kinderen hun eigen kerstbal of kerstdecoratie ontwerpen. Eenvoudig maar vooral een leuk en met een blijvend resultaat. De kinderen kunnen er hun creatieve energie in kwijt. Het zal niet lang duren of je tante kleurt mee. Na het knutselplezier kunnen de kerstballen een plekje krijgen in de boom of maak er pakjes van voor de dag erna op een ander feestje als geschenk te geven. Twee vliegen in 1 klap.

#3 zweefvliegtuigen wedstrijd
Voor een rustig moment aan tafel, haal de stiften boven en laat de kinderen een vliegtuig tekenen. Daarna laat je de vliegtuigen in elkaar zetten. Tussen de soep en het hoofdgerecht kunnen de kinderen eventueel samen met de volwassenen een wedstrijd zweefvliegen houden. Verhuis dan wel even naar een vrije ruimte zonder eten. Of nog beter trek even naar buiten om meteen een frisse neus te halen en laat de vliegtuigen maar zweven. Pret verzekerd.

#4  Tekenen op de ramen.
Laat de kinderen even van tafel gaan. Geef ze een raamstift in de handen en laat hun maar eens helemaal uitleven op de ramen. Kinderen kunnen hier wel even zoet mee zijn. Iets wat ze anders niet mogen is spannend en leuk. Print een paar kersttekeningen uit en gebruik deze als sjabloon.
Ter info: De krijtstiften zijn makkelijk van het raam te krijgen met een doekje en water.
Meer tips zie inspiratie: vrolijke ramen een heel seizoen lang

#5 Dessert versieren.
Bak de dag voor het feest enkele cupecakes. Laat de kinderen tussen de feestgangen de cupecakes versieren met vormen en rolfondant. Maak er een spel van. Geef elk kind een lijstje met enkele namen van de gasten. Voor die personen maken ze dan een speciaal dessert met een mooie boodschap op. Als alternatief kan je ook een taart voorzien die de kinderen kunnen versieren met de mooiste herinneringen uit 2022.

Vergeet vooral niet te genieten van het samen zijn, de vriendschappen en de leuke anekdotes van de afgelopen jaren. Klink op een prachtig nieuw jaar.


Activiteiten met kinderen aan de feesttafel.
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x