Een geschenk voor hem, 4 ideeën op een rij met een creatieve knipoog.

Het is een opgave voor veel mensen om een cadeau te vinden voor een man.
Of het nu voor je papa is voor Vaderdag, het einde van schooljaar voor de meester van je kinderen of voor de verjaardag van jouw beste vriend. Je wilt graag een leuk en origineel geschenk geven. Bij Studio Glitter en Goud houden we van geschenken met een creatieve knipoog.
We zetten vier ideeën op een rij, van iets lekker om te drinken tot een DIY-pakket om te relaxen. Naast het creatieve aspect hebben ze allemaal gemeen dat het een eenvoudige doe geschenk is. Een geschenk met een geluksmoment als gevolg.

Idee 1: Geef een experiment als cadeau.
Een experiment dat welgeteld zes weken zal duren met een heerlijk geluksmoment als resultaat. De opdracht: maak een eigen likeur. Het is heel eenvoudig om te maken.

De werkwijze voor het maken van een chocolade likeur:
1) Het zakflacon vullen met 150 ml Jonge jenever of vodka.
2) De fles op een mooie plek plaatsen en regelmatig schudden met veel liefde.
3) Na zes weken de likeur filteren en dan genieten van de hemelse chocolade likeur.

De combinatie met framboos maakt de diepe cacaosmaak maakt het likeur fruitig en intens.
De vorm van het flesje, een zakflacon spreekt tot de verbeelding. Het flesje zou zo uit een western film of politieserie kunnen komen. Een geschenk dat een vleugje nostalgie zal teweegbrengen maar vooral nieuwsgierig naar de smaak van de likeur.

Idee 2: Voor een wijnliefhebber
Een mix voor borrelbrood te maken daar kan je verschillende kanten mee op. Is de man die je een geluksmoment wil bezorgen een keukenprins? Dan gaat hij zich amuseren bij het maken van het rode wijnbrood en daarna met veel smaak opeten. Als je geluk hebt mag je misschien een stukje proeven.
Eet de gelukkige ontvanger liever dan dat hij zelf in de keuken staan? Maak dan een verrassingsbrunch met als blikvanger het borrelbrood. Serveer er verschillende soorten kaas bij en een lekker glas rode wijn en je het een originele brunch in elkaar gestoken.

De werkwijze voor het maken van wijnbrood:
1) 250ml rode wijn toevoegen.
2) De mix en rode wijn mengen met een houten lepel.
3) 45min afbakken in de oven.
Tijdens het proces van het bakken komt een heerlijk broodgeur uit de oven. Het geeft meteen zin om stukje van het wijnbrood af te breken en te proeven.  Tijd om te genieten van de verassende smaak van kruiden gemengd met rode wijn.


Tip 3: Een verrassend stukje natuur
RIVSALT [geraspt zout] is een natuurlijke Himalaya-zoutsteen. De zoutsteen ziet er uit als een kristal en samen met de roestvrijstalen rasp in Japanse stijl staat hij te blinken om een standaard uit onbehandeld eik. Een mooie blikvanger op elke tafel. Geschikt voor een hobbykok die graag op de BBQ het vlees kruid. Het geraspte zout kan ook gebruikt worden in salades en om het warm eten bij te kruiden aan tafel.

Is de man waarvoor je een geschenk uitzoekt meer een dessertenman?
Dan is RIVSALT Liquorice een aanrader. Dit is een zoutsteen met de smaak van drop. Hiermee kan hij meer smaak geven aan ijs of chocolade taart. Het past ook goed bij warme chocolade melkt.
Nog een fijn weetje: De Liquorice van RIVSALT is gemaakt zonder toevoegingen of onzuiverheden en volledig veganistisch en glutenvrij.

Idee 3: Spelen met hout
Dit is een idee waar eten of drinken geen hoofdrol spelen. Het is een doe-project met hout.
Een Houten 3D-puzzel voor het bouwen van een mammoet of leeuw. Via het stap voor stap plan gaat de maker een dier tot leven zien komen. Elke stap verder in het proces zal zijn hart iets sneller laten slaan. De geluksmomenten zullen door de kamer vliegen.
Zijn er kinderen in zijn gezin of familie? Dan is de 3D puzzel een ideaal doe-project om op een creatieve manier te verbinden zijn Oogappel. Samen iets bouwen schept een band.
Een extra weetje: De puzzel kan geschilderd worden of hij kan ook versierd worden met foam klei.

Tip 4: Tot rust komen met natuurlijke ingrediënten.
Mannen die veel stress ervaren kunnen er baat bij hebben om eens tot rust te komen met bijvoorbeeld een gezichts-en haarmasker Ook mannen die kalende zijn kunnen het haarmasker gebruiken voor een goede verzorging te geven aan de hoofdhuid. Het masker zal gemaakt worden met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het is eenvoudig. Alle ingrediënten afmeten met een lepel en dan mengen. Gewoon aanbrengen aan de huid, timer opzetten en genieten van de rust.

Gezichts-en haarmasker


Succes bij het kiezen van het geschenk. Het je nog vragen of ben je op zoek naar net iets anders. Contacteer mij: nadia@studioglitterengoud.beEen geschenk voor hem, 4 ideeën op een rij met een creatieve knipoog.
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x